Cloud Labs

Connectivity CLOUD-LABS

Μάθετε στο Cloud

Η Connectivity IT Studies, Επίσημη Ακαδημία Cisco,  παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές της τη μοναδική εμπειρία των CLOUD-LABS. Με την υπηρεσία των CLOUD-LABS μπορείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά, μέσω VPN, σε υποδομή cloud, στο οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε έως και 200 network devices (που αποτελούνται από routers, swiches, servers και pc’s).

Εκτός από τα εβδομαδιαία εργαστήρια που θα πραγματοποιούνται στην Ακαδημία μας, ο κάθε σπουδαστής θα μπορεί να έχει καθημερινή εμπειρία και εξάσκηση μέσω των CLOUD-LABS. Με τα CLOUD-LABS θα μπορέσετε να προσεγγίσετε τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, έχοντας να επιλύσετε καθημερινά από απλούστερα έως πιο σύνθετα προβλήματα, συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνολογίες. Οι εκπαιδευτικές προκλήσεις των CLOUD-LABS έχουν δημιουργηθεί ώστε μέσω της καθημερινής εξάσκησης, οι σπουδαστές μας να αποκομίσουν την απαραίτητη εμπειρία και συνδυαστική σκέψη, αποκτώντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Ας δούμε πως λειτουργεί η μοναδική αυτή παροχή, που μόνο η Connectivity IT Studies προσφέρει στους μαθητές της.

Με την εγγραφή ο κάθε μαθητής έχει access μέσω VPN στην cloud υποδομή της Connectivity.

Ξεκινώντας τα μαθήματα στην σχολή μας, εκτός από τα μαθήματα  της  Cisco Netacad, σας εξηγούμε παράλληλα και την υποδομή cloud της Connectivity. Η cloud υποδομή μας αποτελείται από διάφορους  routers, swiches, servers και pc’s. Επίσης, αποτελείται από το κομμάτι του ISP και των διαφόρων πελατών.

Εκμάθηση σε πραγματικές συνθήκες

Όλοι οι εικονικοί πελάτες μας χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες (live streaming, web services, email services κλπ).

Στο πρώτο τετράμηνο, σε συνδυασμό με την εκμάθηση της ύλης της Cisco, θα γίνεται και εκτενής αναφορά στην υποδομή cloud και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται μέσω των CLOUD-LABS.

Έτσι, μετά από τους 4 πρώτους μήνες, οι σπουδαστές μας θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν και να αρχίσουν να επιλύουν προβλήματα, πιο απλά στην αρχή, και όλο και πιο σύνθετα στην συνέχεια. Οι σπουδαστές μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα CLOUD-LABS για εξάσκηση, για έναν ολόκληρο χρόνο, ακόμα και μετά το πέρας των μαθημάτων τους στη σχολή. Θα έχουν πρόσβαση για έναν χρόνο από την στιγμή που συνδεθούν. Συνεπώς, αν τα μαθήματα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2017 και συνδεθούν στο VPN τον Ιανουάριο 2018, τότε οι σπουδαστές θα έχουν πρόσβαση μέχρι τέλος του Ιανουαρίου 2019.

Οι Administrators  της σχολής αναλαμβάνουν για έναν χρόνο να δημιουργούν εργασίες, τις οποίες οι σπουδαστές καλούνται να επιλύσουν σε πραγματικό χρόνο, όπως θα έκαναν σε μία κανονική δουλειά.

Οι εικονικοί πελάτες μας

Τα CLOUD-LABS έχουν τέσσερεις διαφορετικούς εικονικούς πελάτες, με διαφορετική υποδομή και διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά προβλήματα.

Η εταιρεία Video-Liοsimo SA: Live Video Streaming

Ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Live streaming στην χώρα ανήκει στον όμιλο SLOWNET. Δημιουργήθηκε το 2016 για να προσφέρει λύσεις στο τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε στην ελληνική τηλεόραση, μετά την καταστροφική ολική διαγραφή όλων των επεισοδίων του Κωσταντίνου και Ελένης από τον κεντρικό server του ΑΝΤ6. Μια πράξη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η hackτιβιστική ομάδα Idionymous.

Οι στρατηγικοί στόχοι της είναι να αναπτύξει την υποδομή της το επόμενο διάστημα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε επιπλέον 1.000.000 συνδρομητές στην χώρα, μια αύξηση που αντιστοιχεί στο 11% στο μερίδιο αγοράς.

Η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες live streaming και για τον σκοπό αυτό, έχει μία υποδομή με 5 r outers 6 switches και 2 servers.

Η εταιρεία Security Kammenoi Hellas PLC: Οι ειδικοί στο Cyber Security

Η εταιρία αυτή προσφέρει υπηρεσίες Cyber Security στους πελάτες της. Δημιουργήθηκε το 2008 από τον Steve Combs, ο οποίος έγραψε τον κώδικα για το Kammenoi Internet Security & Antivirus Suite, μια από τις μεγαλύτερες σουίτες προστασίας για iMac παγκοσμίως. Η εταιρία εισήλθε στο χρηματιστήριο της Σαγκάης το 2011 και η μετοχή της εκτινάχθηκε στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα. Στην Ελλάδα, άνοιξε τα γραφεία της στο Μαρούσι το 2014, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Karvouno Burned.

Η εταιρία έχει μια υποδομή από 5 router , 5 switches , 2 server και 4 Kali Linux pc, από τα οποία γίνονται penetration test και διάφορες άλλες δοκιμές στην υποδομή την δική της και των πελατών της.

Η εταιρεία To-Phra-Sthn-Masxalh Ltd: Τεχνικές υπηρεσίες πληροφορικής

Η εταιρία προσφέρει τεχνικές υπηρεσίες  IT σε επιλεγμένους πελάτες. Δημιουργήθηκε το 2015 και έχει έδρα την Κύπρο, με παραρτήματα στο Dubai και στην Ελλάδα, όπου έχει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με 37 εργαζόμενους.

Έχει μία υποδομή από 7 routers 5 switches και 1 server στον οποίο τρέχουν υπηρεσίες web, mysql, email και sftp. Η υποδομή τους είναι ένα ιδιωτικό intranet, και χρησιμοποιείται για την διαχείριση των πελατών τους. Η υπηρεσίες τους είναι ιδιωτικές και δεν είναι προσβάσιμες από το κοινό.

Η εταιρεία Fagame Paketo Plc: Οι top expert στο monitoring και στο log-analysis

Η εταιρία-κολοσσός είναι δημιούργημα του μεγάλου οραματιστή και φιλάνθρωπου τρισεκατομμυριούχου Peter Packet , και αποτελεί το αγαπημένο του παιχνίδι. Η Fagame Paketo προσφέρει υπηρεσίες monitoring και log-analysis. Είναι γνωστή στην αγορά πως έχει την ικανότητα να ξετινάζει το πακέτο, από το οποίο δεν ξεφεύγει τίποτα. Για αυτό και έχει την φήμη πως προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της. Δημιουργήθηκε το 2005 στο Σαν Χουάν της Καλιφόρνιας και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τα προγράμματα  που χρησιμοποιεί είναι syslog-ng , Nagios , graylog , splunk , ενώ έχει και μια υποδομή από 5 routers, 5 switches και 2 servers.

vas_conneCloud Labs